Svalehaleplater brukt til å utnytte loftet i gammel bygård

9. desember 2022

4 nye leiligheter i Waldemar Thranes Gate 19; Svalehaleplater brukt i eksklusive leiligheter på loftet i gammel bygård

Ved å bruke flytende svalehaleplater med betong og trinnlydsdempende gummistrimler på det forsterkede bjelkelaget, har Sequoia eiendomsutvikling bygget ut loftsetasjen i den gamle bygården på Sankthanshaugen i Oslo. De har dermed kunnet utnytte loftet i den gamle bygården. Utbygger har utført jobben etter dagens krav til etasjeskille mellom boenheter angående lyd og brann, helt uten at det har blitt gjort inngrep i de bebodde leilighetene under.

Gamle og nye elementer lekkert kombinert

Sequoia eiendomsutvikling har gjennomført nok et bærekraftig utviklingsprosjekt. Det gamle loftet i Waldemar Thranes gate 19 er utnyttet til 4 nye leiligheter med en spennende arkitektur der nye og gamle elementer er lekkert kombinert.

Gode lyd og brann egenskaper

Resultatene er enestående; -stabile og sterke gulv med lav vekt og egenskaper som massiv betong. Med dette som fundament kan man bygge eksklusive t oppleiligheter i eksisterende byggningsmasse, ( i dette tilfellet et gammelt loft) -uten å gå på kompromiss med sentrale egenskaper som lyd og brann mellom enhetene.

Stubbloftsleire har lyddempende egenskaper

Stubbloftsleiren, som er svært vanlig å finne på gamle loft, ble først fjernet. Deretter ble de gamle bjelkene forsterket. Tilslutt ble stubbloftsleiren lempet tilbake mellom bjelkene. Dette for å beholde de gode lydreduserende egenskapene. Kombinasjon av stubbloftsleiren og flytende betonggulv med svalehaleplater og gummiremser gir god trinnlyddemping som gjør at man unngår å gjøre inngrep i eksisterende bebodde leiligheter i etasjen under.

Slik kan resultatet bli av å utnytte loftet:

Stolt leverandør

TIL-TAK AS takker for tilliten! Vi er stolt over å få lov til å levere enkle og raske byggesystemer. En løsning som gir stor merverdi for kundene ved raskere byggetid, mindre materialforbruk og bedre bokomfort.

Mer info om svalehaleplatene finner du her.

opp

Lukk