PIR isolering og Derbigum sveisemembran over underjordisk garasje

8. november 2023

Da Ruben Jusnes fra Stavanger skulle isolere en stor underjordisk garasje, falt valget på PIR isolering fra TIL-TAK AS. Det var kombinasjonen av brannegenskaper, isolasjonsevne, byggehøyde og pris som var avgjørende.

underjordisk garasje

Her er tilbakemeldingen fra en førnøyd kunde:

«Taktekker var i ekstase over hvor bra Term-pir er; det var ingen problem å tekke med Derbigum og høy varme. Term-Pir er helt genial mtp brannklasse og isolasjons verdi der man trenger / vil ha mest mulig tak høyde. 50mm termpir etter som jeg husker har samme isolasjons verdi som 120mm XPS.»

Gravde ut 600m3 for å bygge underjordisk garasje

«Vi gravde ut 600m3 for å bygge underjordisk garasje/ lager (Bunkers) som noen kaller det.»

«Vi bygget opp garasjen med mulitblokk forskalingsblokk 200mm . Tak er Hulldekke som er 265mm tykt der det ble lagt 50mm term-pir pga brannkrav. Sammtidig kunne vi da få 3400mm innvendig takhøyde og taktekking fra derbigum kunne sveises rett på. Alternativ for taktekking hadde vært 150mm med rockwool som hadde kostet nesten 3 gang så mye.»

«Deretter ble det lagt knotteplast med 200mm sandholdig jord på toppen og til slutt ferdig plen. Taket ble uansett veldig bra»

«PS. Trenger nok mere isolasjon etterhver da jeg skal meisle opp kjellergulv for å legge VBV. Der vil også hver millimeter høyde telle mtp volum som skal kjøres vekk for å nå TEK 17 sine isolasjons krav.»

Vi takker for en veldig hyggelig referanse fra Ruben. Flotte bilder og hyggelig beskrivelse; Tusen Takk Ruben!

Pir vs annen isolasjon

opp

Lukk