Vi hjelper deg å bygge for fremtiden


Det skal være gøy å bygge med løsninger fra TIL-TAK AS. Med innovative produktløsninger sørger vi for at du som entreprenør, byggherre, borettslag og huseier kan heve kvaliteten i bygget samtidig som du jobber lett, og sparer penger.

Vi hjelper deg å bygge for fremtiden


Det skal være gøy å bygge med løsninger fra TIL-TAK AS. Med innovative produktløsninger sørger vi for at du som entreprenør, byggherre, borettslag og huseier kan heve kvaliteten i bygget samtidig som du jobber lett, og sparer penger.

BEREGNINGSKALKULATOR

Beregn hva du trenger til terrassen din her

KLIKK HER

Bygge terrasse

Skal du bygge terrasse? Du vil gjerne ha en solid terrasse med lang levetid, og mest mulig valuta for pengene. Det er ikke vanskelig å bygge en terrasse, men her er noen tips som er verd å tenke over, og ta med i regnestykket når den nye uteplassen skal planlegges.

  • Kryssavstiving av bjelkelaget gir en solid terrasse
  • Sikre god drenering av overflatevann
  • Hindre ugress å vokse opp mellom terrassebordene
  • Utnytt plassen under terrassen

Det er lurt å legge en god plan før du går i gang med å bygge terrasse. Plassering, solforhold og klima (vær og vind) er med på å påvirke hva slags materiale du bør velge, og hvilke behov du bør ta hensyn til. Dette kan du få hjelp til hos din byggevarehandel.

Skal du bygge terrasse må bjelkelaget avstives

Kryssavstiving av bjelkelaget er en viktig detalj som har blitt uteglemt fra de fleste beskrivelser om hvordan å bygge en stabil terrasse eller platting. Dette er en viktig del av konstruksjonen som hverken koster mye eller er mye arbeid. Kryssavstiving av bjelkelaget kan gjøres med stålbånd diagonalt fra hjørne til hjørne over eller under bjelkene. Man kan også bruke stive avstivingsprofiler eller montere diagonal eller skrå panel på undersiden av bjelkelaget.

Å bygge en terrasse vil kunne drenere bort overflatevann

Terrassen eller plattingen kan også hjelpe med å lede overflatevann bort fra grunnmur, og dermed bidra til å holde lavere vanntrykk mot kjeller.

Her finnes ferdige dreneringssystem for terrassegulv som leder vannet fra terrassebordene, og ned i et rennesystem mellom bjelkene, som leder vannet til enden av terrassen.

Hvordan hindre gress i å vokse opp mellom bordene?

Hvis du skal bygge terrassen rett på bakken/gresset, er det lurt å tenke over hvordan du kan hindre ugress i å vokse opp mellom terrassebordene. En god løsning her kan også være å montere TIL-TAK Light under terrassen. Da slår man 2 fluer i en smekk, og leder vann bort fra grunnmur samtidig som man hindrer ugress å vokse opp.

Å bygge terrasse kan gi deg mange andre muligheter

TIL-TAK garanterer et 100% tett terrassegulv med enkle produkter som hever kvaliteten på terrassen betraktelig. Hvis du har litt plass under der du skal bygge terrasse, er det lurt å planlegge for hvordan du kan bruke arealet fornuftig. Her er noen forslag til hva du kan bruke plassen til:

Ved å legge TIL-TAKs dreneringssystem under terrassebordene, får du en helt ny og funksjonell plass som du kan bruke til hva du måtte ønske.

Bygg en solid terrasse med TIL-TAK

TIL-TAKs produkter er ikke synlige når terrassen er klar, men de har en stor innvirkning på vedlikehold og bruk av terrassen i mange år. Spør etter TIL-TAK produkter hos din nærmeste byggevarehandel.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Kan jeg montere TIL-TAK hele året?

Løsningene som krever bruk av TIL-TAK pakningsmasse kan bare brukes når det er pluss-grader. Det betyr i praksis både TIL-TAK Original og TIL-TAK Light ettermonter.

TIL-TAK Light på nybygg, der det brukes grunnmurspapp over bjelkene istedenfor pakningsmasse, har ingen slike begrensninger og kan dermed utføres uansett årstid.

Kan jeg feste panel oppunder terrassen?

Det kan du absolutt! Det er viktig å sørge for god lufting, derfor anbefaler vi montering av glattkant-bord til en spaltepanel under en helt vanlig åpen terrasse. Spalten mellom bordene bør være minimum 5 mm.

Dersom du har planer om å bygge helt tett rom under terrassen, anbefaler vi å isolere med Pir-isolasjonsplater oppunder bjelkene. Disse sørger for god lufting mellom Isolasjonsplatene og TIL-TAK platene/duken. De er diffusjonstette, og har en svært god isoleringsevne. Under disse kan man feste opp den himlingen man måtte ønske, felle inn spotlights osv.

Jeg har en gammel terrasse men ønsker å tette med TIL-TAK. Må jeg rive opp de gamle terrassebordene?

Svaret er NEI!

Vel å velge TIL-TAK Light får du en løsning som kan ettermonteres under de gamle terrassebordene. Du får en 100% tett løsning som har nøyaktig samme funksjon som TIL-TAK Original.

Dersom du likevel av en eller annen årsak ønsker å bruke TIL-TAK Original, så er svaret JA, du får dermed også muligheten til å fornye terrassen med nye terrassebord.

Hva koster TIL-TAK?

For å finne kostnaden for ditt konkrete prosjekt anbefaler vi den enkleste løsningen, nemlig vår  BEREGNINGSKALKULATOR

Med denne beregner du både mengde og veiledende pris på alt du behøver fra oss.

Ved å undersøke hos flere byggevareforhandlere kan det godt være muligheter for å få enda bedre priser.

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.