Bygge terrasse

Tenk stort, -tenk helhet, tenk maksimal utnyttelse

Når vi skal bygge terrasse, ønsker vi oss en solid terrasse med lang levetid, og mest mulig valuta for pengene. Utsikt, solforhold og innsyn fra naboer er faktorer som naturlig dukker opp, og ligger i fokus når man planlegger en ny uteplass på eiendommen.

Her vil vi utfordre deg litt; -tenk stort; -tenk helhet; -tenk maksimal utnyttelse av bebygget areal. Hva med arealet under terrassen? Bygger man en tradisjonell terrasse med bjelkelag og tregulv, vil vann fra regn og snøsmelting dryppe gjennom terrassegulvet, og gi et fuktig og utrivelig miljø under terrassen. Dette arealet kunne vært brukt til å dekke en rekke behov man har på eiendommen.

Carport, bodplass eller utestue?

Kombinèr en stor flott terrasse med carport og bodplass under. Bygg et tørt og hyggelig inngangsparti med spotlights i taket. Eller enda en flott uteplass for hygge ute, i ly for både sol og regn hvor puter og tepper kan stå beskyttet.

TIL-TAK grunnmurspapp på bjelkelaget

Dersom du ønsker å utsette selve dreneringsløsningen på terrassegulvet til et senere tidspunkt etter at terrassen er bygget; -legg grunnmurspapp på bjelkene og i overgang mot husvegg. Da kan du montere TIL-TAK Light terrasseduk ved senere anledning, og få et perfekt og varig godt resultat på en meget enkel måte.

Drenering av overflatevann og hindre ugress

Dersom du bygger en terrasse rett på bakken, kan du også kombinere drenering av overflatevann bort fra grunnmur, og samtidig hindre ugress å komme opp mellom terrassebordene. Bildene under viser bruk av TIL-TAK Light terrasseduk som løser begge oppgavene.

Senteravstand mellom bjelkene

Bjelkeavstand med senter-senter 60 cm så langt det lar seg gjøre, eller 30/40/50 cm dersom du trenger bedre bæring. Da er du rigget for å bruke TIL-TAK dreneringssystem for terrassegulv mellom bjelkene.

God forankring mot husvegg

Når du skal feste bjelkelag på husveggen, lønner det seg å ta bort ytterpanelet på veggen der kantbjelken skal festes, slik at terrassen blir godt forankret i bærende konstruksjon på huset.

Da blir det også lett å få en tett og pen overgang mellom husvegg og terrasse.

Kryssavstiving av bjelkelaget

Dette er en viktig detalj som har blitt uteglemt fra de fleste beskrivelser om hvordan å bygge en terrasse eller platting. Dette er en viktig del av konstruksjonen som sørger for god stivhet og styrke.

bygge terrasse

Kryssavstiving av bjelkelaget kan gjøres med stålbånd diagonalt fra hjørne til hjørne under bjelkene. Man kan også bruke stive avstivingsprofiler eller montere diagonal eller skrå panel på undersiden av bjelkelaget.

Mange muligheter

Ved å legge TIL-TAK dreneringssystem under terrassebordene, får du en helt ny og funksjonell plass som du kan bruke til hva du måtte ønske.

TIL-TAK garanterer et 100% tett terrassegulv med enkle produkter som hever kvaliteten på hele eiendommen.

Spør etter TIL-TAK produkter hos din nærmeste byggevarehandel

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hva koster TIL-TAK?

For å finne kostnaden for ditt konkrete prosjekt anbefaler vi den enkleste løsningen, nemlig vår  BEREGNINGSKALKULATOR

Med denne beregner du både mengde og veiledende pris på alt du behøver fra oss.

Ved å undersøke hos flere byggevareforhandlere kan det godt være muligheter for å få enda bedre priser.

Jeg har en gammel terrasse men ønsker å tette med TIL-TAK. Må jeg rive opp de gamle terrassebordene?

Svaret er NEI!

Vel å velge TIL-TAK Light får du en løsning som kan ettermonteres under de gamle terrassebordene. Du får en 100% tett løsning som har nøyaktig samme funksjon som TIL-TAK Original.

Dersom du likevel av en eller annen årsak ønsker å bruke TIL-TAK Original, så er svaret JA, du får dermed også muligheten til å fornye terrassen med nye terrassebord.

Kan jeg feste panel oppunder terrassen?

Det kan du absolutt! Det er viktig å sørge for god lufting, derfor anbefaler vi montering av glattkant-bord til en spaltepanel under en helt vanlig åpen terrasse. Spalten mellom bordene bør være minimum 5 mm.

Dersom du har planer om å bygge helt tett rom under terrassen, anbefaler vi å isolere med Pir-isolasjonsplater oppunder bjelkene. Disse sørger for god lufting mellom Isolasjonsplatene og TIL-TAK platene/duken. De er diffusjonstette, og har en svært god isoleringsevne. Under disse kan man feste opp den himlingen man måtte ønske, felle inn spotlights osv.

Kan jeg montere TIL-TAK hele året?

Montering som krever bruk av TIL-TAK pakningsmasse kan bare brukes når det er mer enn + 5 grader.

TIL-TAK Light med TIL-TAK grunnmurspapp over bjelkene erstatter pakningsmassen, og er dermed den eneste løsningen som kan monteres hele året.

opp

Lukk