hjelper deg å bygge smart!

Utnytt plassen under terrassen

hjelper deg å bygge smart!

Fremtidens brann- og lydskille mellom enheter

Bygge terrasse

Skal du bygge terrasse? Du vil gjerne ha en solid terrasse med lang levetid, og mest mulig valuta for pengene. Det er ikke vanskelig å bygge en terrasse, men her er noen tips som er verd å tenke over, og ta med i regnestykket når den nye uteplassen skal planlegges.

  • Kryssavstiving av bjelkelaget gir en solid terrasse
  • Sikre god drenering av overflatevann
  • Hindre ugress å vokse opp mellom terrassebordene
  • Utnytt plassen under terrassen

Det er lurt å legge en god plan før du går i gang med å bygge terrasse. Plassering, solforhold og klima (vær og vind) er med på å påvirke hva slags materiale du bør velge, og hvilke behov du bør ta hensyn til. Dette kan du få hjelp til hos din byggevarehandel.

Kryssavstivning av bjelkelag

Kryssavstiving av bjelkelaget er en viktig detalj som har blitt uteglemt fra de fleste beskrivelser om hvordan å bygge en stabil terrasse eller platting. Dette er en viktig del av konstruksjonen som hverken koster mye eller er mye arbeid. Kryssavstiving av bjelkelaget kan gjøres med stålbånd diagonalt fra hjørne til hjørne over eller under bjelkene. Man kan også bruke stive avstivingsprofiler eller montere diagonal eller skrå panel på undersiden av bjelkelaget.

Drenering av overflatevann

Terrassen eller plattingen kan også hjelpe med å lede overflatevann bort fra grunnmur, og dermed bidra til å holde lavere vanntrykk mot kjeller.

Her finnes ferdige dreneringssystem for terrassegulv som leder vannet fra terrassebordene, og ned i et rennesystem mellom bjelkene, som leder vannet til enden av terrassen.

Dreneringssystemene TIL-TAK Original og TIL-TAK Light leder overflatevann ut fra grunnmuren. Dette er rimelige system som er enkelt å montere – selv for hobbysnekkere som ønsker å bygge terrasse på egen hånd.

Hvordan hindre gress i å vokse opp mellom bordene?

Hvis du skal bygge terrassen rett på bakken/gresset, er det lurt å tenke over hvordan du kan hindre ugress i å vokse opp mellom terrassebordene. En god løsning her kan også være å montere TIL-TAK Light under terrassen. Da slår man 2 fluer i en smekk, og leder vann bort fra grunnmur samtidig som man hindrer ugress å vokse opp.

Utnytt plassen under terrassen

TIL-TAK garanterer et 100% tett terrassegulv med enkle produkter som hever kvaliteten på terrassen betraktelig. Hvis du har litt plass under der du skal bygge terrasse, er det lurt å planlegge for hvordan du kan bruke arealet fornuftig. Her er noen forslag til hva du kan bruke plassen til:

  • Vinterhage
  • Utebod for hagemøbler
  • Carport
  • Vedbod

Ved å legge TIL-TAKs dreneringssystem under terrassebordene, får du en helt ny og funksjonell plass som du kan bruke til hva du måtte ønske.

Bygg en solid terrasse med TIL-TAK

TIL-TAKs produkter er ikke synlige når terrassen er klar, men de har en stor innvirkning på vedlikehold og bruk av terrassen i mange år. Spør etter TIL-TAK produkter hos din nærmeste byggevarehandel.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hva er TIL-TAK Light?

TIL-TAK Light er en terrasseduk som legges rett på eksisterende terrasse, slik at du kan skape en anvendelig uteplass med tak. For deg som har en terrasse eller veranda med ubenyttet plass under er dette produktet som gir deg full utnyttelse av denne. TIL-TAK Light er laget for enkel montering på eksisterende terrasse, og kan potensielt øke verdien på din bolig. Den solide, armerte PVC- terrasseduken skaper et 100% tett resultat på eksisterende terrassegulv, hvilket igjen gir en plass under terrassegulvet som gir deg en ekstra uteplass med tak.

Du monterer terrasseduken dirkete på bjelkelaget på terrassen din, som finish anbefaler vi montering av spaltepanel på undersiden av bjelkelag og beis eller maling i husets farger. Slik integrerer du nyanskaffet uteplass med tak enkelt og økonomisk. Ved bruk av spaltepanel kan du også montere spotlights, noe som vil gjøre uteplassen med tak enda mer innbydende og anvendelig. Jobben med å montere TIL-TAK Light terrasseduk er enkel, men krever at man følger instrukser for monteringsarbeid nøye.

Hvordan kan jeg sørge for innglassing av uteplass med tak?

Ønsker du å innglasse din nye uteplass med tak? Dette kan enkelt oppnås om du har produkter fra TIL-TAK på terrassegulvet. Det er et par hensyn å ta før du begynner på jobben, slik at du unngår kondensutvikling på din nye uteplass.

Det må blant annet isoleres med 5 cm brannsikker pir-skumplate under bjelkene før du lekter ned og legger spaltepanel. Sørg også for å ha fri luftpassasje fra takrenne til husvegg og videre opp til ytterpanel på husvegg til takutstikk. Denne metoden sørger for uteplassen får god gjennomlufting som vil tørke ut eventuell kondensdannelse. Vi har gode erfaringer med Solarlux, en leverandør av innglassing med produkter av høy kvalitet som er enkle å montere.

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.