Undertak til terrasse

TIL-TAK Light: Et garantert tett undertak til terrasse!

En uteplass skal tåle vann og vind uten at det går ut over komfort eller trivsel. Med TIL-TAK undertak til terrassen får du en løsning som gjør at du kan ta i bruk plassen under en terrasse på en helt ny måte! Pr i dag kan den ikke benyttes, fordi regn og fukt ødelegger for hyggen. TIL-TAK Light er et undertak til terrassen, verandaen eller balkongen som garantert vil holde det tett, slik at du kan glede deg til sene sommerkvelder i all slags vær. Du vil med andre ord være sikret en uteplass som forlenger sesongen.

Undertakets hovedoppgave er å holde arealet under terrassen tørt. Det unike med våre produkter er at de tillater deg å utnytte plass du allerede har, enten det er under en høy terrasse, veranda eller balkong. TIL-TAK Light består av en lett PVC-duk, som i de fleste tilfeller monteres etter at terrassen/ balkongen allerede er på plass. Det er en enkel og kostnadseffektiv løsning som gir deg en unik mulighet til å utnytte uteplassen til det ytterste. Terrasseduken vil også sørge for en kontinuerlig tørr lagringsplass for alt fra utemøbler til ved og verktøy.

TIL-TAK Light undertak til terrasse kan også i mange sammenhenger være den beste løsningen på en ny terrasse. Det kan for eksempe være at senteravstanden mellom bjelkene er mindre enn 60 cm. Da vil fortsatt TIL-TAK Light kunne være et fullgodt alternativ, med like god garanti for at det blir tett, som TIL-TAK Original.

Ta gjerne kontakt med din nærmeste leverandør av byggevarer for råd og tips angående undertak til terrassen. Våre produkter finner du i alle de store forhandlerne av byggevarer. Finn din nærmeste forhandler her.

Har du spørsmål angående TIL-TAK Light og bruksområder for undertak til terrasse? Ta gjerne kontakt med oss. Vi bistår med glede, både om du er ny, eller eksisterende kunde. Ring oss på 32 83 03 00 eller send en e-post til post@til-tak.no.

Ofte stilte spørsmål

Er det vanskelig å montere TIL-TAK Light?

Nei, dette er noe de aller fleste fint kan klare selv, dersom de er litt nevenyttige, og ikke er redde for å prøve.

Kort fortalt festes terrasseduken til bjelkelaget via en plastprofil med et glidespor som skrus fast i bjelkene under terrassen. Plastprofilen skal festes med fall fra husvegg til ytterkant av terrassen. Duken trekkes så inn i glidesporet fra ytterkant og inn mot husveggen, der den blir hengende som en vannrenne mellom bjelkene. Pakningsmassen skal kun benyttes der det er beskrevet, og i spesifisert mengde. Vær obs på at du trenger 2 patroner pakningsmasse per 10 meter terrasseduk. Se også vår Beregningskalkulator, for nøyaktig beregning av alt du trenger

For å være best mulig forberedt anbefaler vi å bruke god tid både på både vår monteringsvideo og vår monteringsanvisning

Husk at montering av våre produkter, der det kreves pakningsmasse, ikke kan monteres i minus-grader!

Blir det helt tett med TIL-TAK Light?

Ja, dersom vår monteringsanvisning  følges, og gitt at du er nøye med jobben, garanterer vi et 100% tett terrassegulv.

Følg instruksene for pakningsmasse nøye, da dette er en ikke- herdene masse som er avgjørende for å oppnå et tett resultat.

Der man benytter grunnmurspapp oppå bjelkene erstatter pappen pakningsmassen.

Dreneringssystemet kan med fordel kombineres med takrenne og veggbeslag slik at vannet ledes sikkert fra hus og ned i grunn.

Kan jeg bygge inn plassen under en tett terrasse?

Ja, absolutt! Dersom behovet er en tørr utebod f.eks, er det likevel viktig å sørge for tilstrekkelig lufting.

Du kan også bygge et helt tett og isolert rom under en tett terrasse. Det er da viktig med riktig type isolasjon opp mot bjelkene. Veldig godt egnet til dette er våre termPIR® isolasjonsplater. Disse monteres under bjelkene, før du lekter ned og monterer himlingspanel. Sørg også for fri luftpassasje fra takrenne til husvegg, og videre opp bak ytterpanel på husvegg, til takutstikk. Ved å gjøre dette, ungår du eventuell kondensdannelse. Se eksempel på innbygging HER.

opp

Lukk