Artikkel

Sikre deg god drenering!

21. mai 2018

Dersom ikke vannet dreneres bort fra grunnmuren kan det oppstå fuktskader på boligen. I tillegg til at dette skader boligen, kan det føre til helseplager for beboerne. Med TIL-TAK dreneringsløsninger på terrassegulv på bakkeplan, kan du begrense behovet for en omfattende og kostbar drenering i grunn.

Har du en fuktig kjeller?

Kjellerrom som er helt under bakken, eller ligger i skrånende terreng, er svært utsatt for fuktinntrenging. Spesielt om det ikke foreligger noen form for drenering, hvor vannet blir ledet bort fra grunnmuren. Dersom du kjenner en annerledes lukt i kjelleren, eller ser misfarging på veggene bør dette sjekkes ut. Fuktskader kan gi langvarige skader på boligen din, samtidig som det skaper et dårlig inneklima. Ifølge Folkehelseinstituttet kan innendørs fukt føre til muggsopp, som kan gi farlige luftveissykdommer, astma, allergi og eksem.

Fuktskader

Fuktskader i bygg og boliger, og de helseproblemer dette medfører for beboerne, har vært kjent i århundrer. I den senere tid har denne problematikken på ny fått stort fokus på grunn av tette bygninger, stor fuktproduksjon og feil i bygge- og driftsprosessen. Med mer ekstremvær som man frykter vil komme, kan risikoen øke. Hvilke helseproblemer mennesker utsettes for i slike sammenhenger, har det tidligere vært vanskelig å få klare svar på. Men i dag er det så mange seriøse rapporter som konkluderer med en tydelig sammenheng mellom fukt i bygninger og forekomst av mange og alvorlige helseplager. Det er viktig å handle raskt om man har mistanke om fukt, men det aller beste er å være føre var, og ta de nødvendige grep slik at din bolig holder seg tørr og fin. Ved å legge TIL-TAK under terrassebordene, vil vannet bli ledet vekk fra grunnmuren, og ut i en takrenne.

En god investering for å ta vare på din bolig!

TIL-TAK Original er en serie stålplateprofiler satt i system for å drenere vann som drypper fra terrassegulv. Plateprofilene er tilpasset CC/600mm bjelkelagavstand, og har innebygget fall, som gjør at vannet naturlig ledes til enden av terrassen og ned i takrenne. Platene kommer i plate nr 1-6, hvorav hver plate er 1250mm lang. Max lengde med fall i én retning er 7250mm. Den dypeste platen (nr 6) er 145mm dyp, og går akkurat innenfor et standard bjelkelag på 48x148mm. Riktig montering i henhold til monteringsanvisning er en forutsetning for at produktet skal fungere som markedsført. Vi garanterer 100% tett tak på terrasser/balkonger montert med våre produkter, og etter vår monteringsanvisning. Du får dermed et system som leder vannet bort fra grunnmuren, og gjennom en takrenne blir ledet til ønsket sted.

Relaterte poster

6. mai 2019

Fikk uteplassen forvandlet; -med hjelp fra Team Otto og TIL-TAK

Når man ser hva vi har fått ut av arealet som tidligere var unyttbart, og bare stod som et skille mellom hus og hage, er vi overveldetinnglassing, tett terrassegulv, TIL-TAK, utekjøkken, uteplass, utestue
29. august 2018

Fra fuktig hundegård til hele familiens oase!

Jørgen Lindland hadde tidligere en fuktig hundegård i første etasje på utsiden av huset sitt. Men etter at han bestemte seg for å bygge ut terrassen og legge TIL-TAK light, har familien fått en deilig oase av en uteplass med sittegruppe, jacuzzi og solsenger! Ønsket bedre utnyttelse Da vi bestemte oss for å bygge ut […]TIL-TAK
27. august 2020

Hva gjør jeg når det siste fakket er smalere enn 30 cm?

Vi anbefaler ikke å bruke justeringsplater på sidefelt som er smalere enn 30 cm.I slike tilfeller vil vi forslå følgende løsning; Dette kan også være løsningen i tilfeller der det kan være nødvendig med smalere fakk midt i en terrasse.
27. august 2020

Hva gjør jeg når det er skrå vinkler?

Ikke alle verandaer er helt A4, og noen ganger blir man nødt til å gjøre spesielle tilpasninger. Her er en beskrivelse på hvordan løse utfordringen med skrå vinkler. I slike tilfeller er det nødvendig å fram med blekksaks. Se hvordan her: https://til-tak.no/blog/2020/08/20/fa-det-tett-mot-gammel-vegg/ Dette kan også la seg løse med TIL-TAK Light fra undersiden.De følgende illustrasjoner […]
26. august 2020

Teknisk bistand

Vi er behjelpelige med mange typer teknisk bistand. Alt fra befaringer på byggeplass, med påfølgende anbefalinger av løsninger, til at vi beskriver detaljerte spesialløsninger til hvert enkelt prosjekt. Sammen med kunde hjelper vi å finne gode løsninger. Vi stiller villig opp på byggeplass for opplæring av håndtverkerne som utfører arbeidet, slik at de får det […]
24. august 2020

TIL-TAK er så Dyrt!

Dette er en påstand vi ofte hører. Dersom man ser på totalen, så er det å bygge tette verandaer med på å øke verdien på boligen. Det er en ren investering, som du får igjen for mange ganger! Du får nytte og glede av areal som ellers ville vært ubrukelig. Du beskytter både konstruksjonen under […]
24. august 2020

Rengjøring av TIL-TAK

På samme måte som med takrenner og andre dreneringsløsninger, krever også TIL-TAK regelmessig vedlikehold. Behovet for dette vil variere, avhengig av lokale forhold. For å på en enklest mulig måte å kunne komme til med hageslangen eller høytrykksspyler, anbefaler vi følgende løsning;
21. august 2020

Stoppe lekkasjer på TIL-TAK Original

Har du lagt TIL-TAK Original, men ikke utført jobben etter monteringsanvisning, vil du oppleve lekkasjer i dreneringssystemet. Spørsmålet blir da; Hvordan kan jeg rette feilene; og kan jeg bruke de gamle platene, uten at det blir lekkasje gjennom alle skruehullene? For lite -og feilplassert pakningsmasse er et gjentakende problem. Det er ikke mulig å reparere […]
21. august 2020

Hvorfor så mye TIL-TAK pakningsmasse?

Mange er usikre på hvor mye pakningsmasse som skal brukes, og hvor den skal være.I de følgende bilder vises det trinn for trinn hvor det er viktig og riktig med pakningsmasse, og i hvilken mengde den skal påføres. Mengden som her beskrives er helt nødvendig for å stoppe kapillærkrefter å suge vann inn mellom platene […]
21. august 2020

En fornøyd kunde forteller;

Hei igjen og tusen takk for deres epost :- ) Og tusen takk for tipset ditt ! Jeg bestemte meg til slutt for å rive av de gamle greiene og legge helt nytt TIL-TAK. Jeg hadde allerede «strippet» terrassen helt ned så da tenkte jeg at det var likeså greit å legge på helt nytt […]
21. august 2020

Hvordan lede vannet sikkert ned i takrennen?

Noen ganger kan høyden fra TIL-TAK platene og ned til takrenne bli stor. I slike tilfeller anbefaler vi følgende løsning; Klipp av kantene, og brette platebunn ned i takrenne. Dette må gjøres med platene FØR montering. Resultat: Vannet ledes effektivt rett ned i takrenne! For flere gode tips, se her;
20. august 2020

Hva med en utestue eller kondensfri bod under verandaen?

Nå kan vi levere Isolasjonsplater laget av PIR skum. Disse fungerer som isolasjon og fuktsperre i ett og samme produkt, samtidig som det er brannhemmende. Alu-PIR er det perfekte produktet for deg som ønsker å bygge inn arealet under terraassen og få en innglasset vinterhage/utestue under terrassen. Isolasjonsplaten har med sine unike egenskaper mange bruksområder.– […]

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.