Artikkel

Sikre deg god drenering

21. mai 2018

Dersom ikke vannet dreneres bort fra grunnmuren kan det oppstå fuktskader på boligen. I tillegg til at dette skader boligen, kan det føre til helseplager for beboerne. Med TIL-TAK dreneringsløsninger på terrassegulv på bakkeplan, kan du begrense behovet for en omfattende og kostbar drenering i grunn.

Har du en fuktig kjeller?

Kjellerrom som er helt under bakken, eller ligger i skrånende terreng, er svært utsatt for fuktinntrenging. Spesielt om det ikke foreligger noen form for drenering, hvor vannet blir ledet bort fra grunnmuren. Dersom du kjenner en annerledes lukt i kjelleren, eller ser misfarging på veggene bør dette sjekkes ut. Fuktskader kan gi langvarige skader på boligen din, samtidig som det skaper et dårlig inneklima. Ifølge Folkehelseinstituttet kan innendørs fukt føre til muggsopp, som kan gi farlige luftveissykdommer, astma, allergi og eksem.

Fuktskader

Fuktskader i bygg og boliger, og de helseproblemer dette medfører for beboerne, har vært kjent i århundrer. I den senere tid har denne problematikken på ny fått stort fokus på grunn av tette bygninger, stor fuktproduksjon og feil i bygge- og driftsprosessen.

Med mer ekstremvær, som man frykter vil komme, kan risikoen øke. Hvilke helseproblemer mennesker utsettes for i slike sammenhenger, har det tidligere vært vanskelig å få klare svar på. Men i dag er det så mange seriøse rapporter som konkluderer med en tydelig sammenheng mellom fukt i bygninger og forekomst av mange og alvorlige helseplager. Det er viktig å handle raskt om man har mistanke om fukt, men det aller beste er å være føre var, og ta de nødvendige grep slik at din bolig holder seg tørr og fin. Ved å legge TIL-TAK under terrassebordene, vil vannet bli ledet vekk fra grunnmuren, og ut i en takrenne.

En god investering for å ta vare på din bolig

TIL-TAK Original er en serie stålplateprofiler satt i system for å drenere vann som drypper fra terrassegulv. Plateprofilene er tilpasset CC/600mm bjelkelagavstand, og har innebygget fall som gjør at vannet naturlig ledes til enden av terrassen og ned i takrenne.

Platene kommer i plate nr 1-6, hvorav hver plate er 1250 mm lang. Maks lengde med fall i én retning er 7250 mm. Den dypeste platen (nr 6) er 145 mm dyp, og går akkurat innenfor et standard bjelkelag på 48×148 mm.

Riktig montering i henhold til monteringsanvisning er en forutsetning for at produktet skal fungere som markedsført. Vi garanterer 100% tett tak på terrasser/balkonger montert med våre produkter, og etter vår monteringsanvisning. Du får dermed et system som leder vannet bort fra grunnmuren, og gjennom en takrenne blir ledet til ønsket sted.

Relaterte poster

6. mai 2019

Fikk uteplassen forvandlet med hjelp fra Team Otto og TIL-TAK

Når man ser hva vi har fått ut av arealet som tidligere var unyttbart, og bare stod som et skille mellom hus og hage, er vi overveldetinnglassing, tett terrassegulv, TIL-TAK, utekjøkken, uteplass, utestue
29. august 2018

Fra fuktig hundegård til familiens oase!

Endelig kan vi få full uttelling for utearealene rundt huset. Alt vi har gjort er å utnytte et allerede bebygget areal på en bedre måte! Jørgen Lindland hadde tidligere en fuktig hundegård på utsiden av huset sitt. Etter at han bestemte seg for å bygge ut terrassen og legge tett terrassegulv, har familien fått en […]TIL-TAK
18. november 2020

Lavtbyggende isolering av flate tak

termPIR® isolasjonsplater er spesiellt egnet for isolering på flate tak, ballasterte og grønne tak. De kan monteres på alle typer bærende konstruksjoner som TRP-metall, betong, tre og lignende. termPIR® har lav vekt, minimal vannabsorpsjon og høy bæreevne samtidig som den er brannsikker brannsikker isolasjon, damptett isolering, effektiv isolering, fuktbestandig isolasjon, isolere flate tak, isolere garasje, isolere utestue, Isolering, isolering uten kuldebro, isolert betongdekke, isolert dekke, isopor, lavtbyggende isolering, pir isolering, trykkfast isolasjon, vannfast isolasjon
6. november 2020

TermPIR – den nye generasjonen isolering

Blant våre produkter har vi isolasjonsplater laget av PIR-skum fra termPIR. Disse fungerer som isolasjon og fuktsperre/dampsperre i ett og samme produkt, samtidig som det er brannhemmende. Alu-PIR er det perfekte produktet for deg som ønsker å isolere innvendig i bolig eller garasje. Eller som isolering av undertak for å bygge en lun og varm […]brannsikker isolasjon, dampsperre, etterisolering, fuktsperre, Isolering, isopor, pir isolering, pir skum
27. august 2020

Hva gjør jeg når det siste fakket er smalere enn 30 cm?

Vi anbefaler ikke å bruke justeringsplater på sidefelt som er smalere enn 30 cm.I slike tilfeller vil vi forslå følgende løsning; Dette kan også være løsningen i tilfeller der det kan være nødvendig med smalere fakk midt i en terrasse.
27. august 2020

Hva gjør jeg når det er skrå vinkler?

Ikke alle verandaer er helt A4, og noen ganger blir man nødt til å gjøre spesielle tilpasninger. Her er en beskrivelse på hvordan du kan løse utfordringen med skrå vinkler. I slike tilfeller er det nødvendig å ta frem blekksaks. Se hvordan du legger grunnmurspapp i overgangen mot vegg. Dette kan også la seg løse […]
26. august 2020

Trenger du teknisk bistand?

Vi er behjelpelige med mange typer teknisk bistand. Dette kan være alt fra befaringer på byggeplass, med påfølgende anbefalinger av løsninger, til at vi beskriver detaljerte spesialløsninger til hvert enkelt prosjekt. Vi hjelper deg å finne gode løsninger for prosjektet ditt. Ved behov kommer vi på byggeplassen for å gi opplæring av håndverkerne som utfører […]
24. august 2020

Er TIL-TAK dyrt?

Med TIL-TAK dreneringsystemer får du utnyttet et allerede bebygget areal på tomten til det fulle. Her kan man for eksempel øke lagringsplassen i form av en bod, lage carport under terrassen eller lage en trivelig uteplass med møbler og belysning som er beskyttet fra vær og vind. Å utnytte allerede bebygget areal på eiendommen er […]
24. august 2020

Rengjøring av TIL-TAK

På samme måte som med takrenner og andre dreneringsløsninger, krever også TIL-TAK regelmessig vedlikehold. Behovet for dette vil variere, avhengig av lokale forhold. For å kunne komme til med hageslangen eller høytrykksspyler på enklest mulig måte, anbefaler vi følgende løsning: De to innerste terrassebordene monteres sammen til en «lem» slik at denne enkelt kan løsnes […]
21. august 2020

Stoppe lekkasjer på TIL-TAK Original

Det er viktig å følge monteringsanvisningen når man monterer TIL-TAK Original, eller så kan man oppleve lekkasjer i dreneringssystemet. Er det mulig å rette feilene i ettertid uten at det blir lekkasje? Og kan man bruke de gamle platene på nytt uten at det blir lekkasje gjennom alle skruehullene? Med et par ekstra løsninger går […]
21. august 2020

Hvorfor så mye TIL-TAK pakningsmasse?

Mange er usikre på hvor mye pakningsmasse som skal brukes, og hvor den skal være. Er den nødvendig? På de følgende bildene viser vi trinn for trinn hvor det er viktig og riktig med pakningsmasse, og i hvilken mengde den skal påføres. Mengden som her beskrives er helt nødvendig for å stoppe kapillærkrefter å suge […]
21. august 2020

En fornøyd kunde forteller

Hei igjen og tusen takk for deres epost :- ) Og tusen takk for tipset ditt! Jeg bestemte meg til slutt for å rive av de gamle greiene og legge helt nytt TIL-TAK. Jeg hadde allerede «strippet» terrassen helt ned så da tenkte jeg at det var likeså greit å legge på helt nytt for […]

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.