Artikkel

Sikre deg god drenering

21. mai 2018

Dersom ikke vannet dreneres bort fra grunnmuren kan det oppstå fuktskader på boligen. I tillegg til at dette skader boligen, kan det føre til helseplager for beboerne. Med TIL-TAK dreneringsløsninger på terrassegulv på bakkeplan, kan du begrense behovet for en omfattende og kostbar drenering i grunn.

Har du en fuktig kjeller?

Kjellerrom som er helt under bakken, eller ligger i skrånende terreng, er svært utsatt for fuktinntrenging. Spesielt om det ikke foreligger noen form for drenering, hvor vannet blir ledet bort fra grunnmuren. Dersom du kjenner en annerledes lukt i kjelleren, eller ser misfarging på veggene bør dette sjekkes ut. Fuktskader kan gi langvarige skader på boligen din, samtidig som det skaper et dårlig inneklima. Ifølge Folkehelseinstituttet kan innendørs fukt føre til muggsopp, som kan gi farlige luftveissykdommer, astma, allergi og eksem.

Fuktskader

Fuktskader i bygg og boliger, og de helseproblemer dette medfører for beboerne, har vært kjent i århundrer. I den senere tid har denne problematikken på ny fått stort fokus på grunn av tette bygninger, stor fuktproduksjon og feil i bygge- og driftsprosessen.

Med mer ekstremvær, som man frykter vil komme, kan risikoen øke. Hvilke helseproblemer mennesker utsettes for i slike sammenhenger, har det tidligere vært vanskelig å få klare svar på. Men i dag er det så mange seriøse rapporter som konkluderer med en tydelig sammenheng mellom fukt i bygninger og forekomst av mange og alvorlige helseplager. Det er viktig å handle raskt om man har mistanke om fukt, men det aller beste er å være føre var, og ta de nødvendige grep slik at din bolig holder seg tørr og fin. Ved å legge TIL-TAK under terrassebordene, vil vannet bli ledet vekk fra grunnmuren, og ut i en takrenne.

En god investering for å ta vare på din bolig

TIL-TAK Original er en serie stålplateprofiler satt i system for å drenere vann som drypper fra terrassegulv. Plateprofilene er tilpasset CC/600mm bjelkelagavstand, og har innebygget fall som gjør at vannet naturlig ledes til enden av terrassen og ned i takrenne.

Platene kommer i plate nr 1-6, hvorav hver plate er 1250 mm lang. Maks lengde med fall i én retning er 7250 mm. Den dypeste platen (nr 6) er 145 mm dyp, og går akkurat innenfor et standard bjelkelag på 48×148 mm.

Riktig montering i henhold til monteringsanvisning er en forutsetning for at produktet skal fungere som markedsført. Vi garanterer 100% tett tak på terrasser/balkonger montert med våre produkter, og etter vår monteringsanvisning. Du får dermed et system som leder vannet bort fra grunnmuren, og gjennom en takrenne blir ledet til ønsket sted.

Relaterte poster

23. september 2018

Ville lede vannet bort fra grunnmur

Harald Dragsund har vært bosatt i huset sitt i Drammen i 12 år. Men har aldri hatt en ordentlig uteplass. Da han i sommerferien skulle ta fatt på prosjektet med å bygge terrasse på bakkenivå, ble TIL-TAK montert på terrasseplattingen. Han ville lede vannet bort fra grunnmur, og unngå ugress opp mellom terrassebordene. Savnet en […]

11. mai 2021

Vann gjennom terrassegulvet?

Er du plaget av vann gjennom terrassegulvet? -Få det tett med TIL-TAK! Drømmer du kanskje om utestue, utekjøkken, sportsbod, mer oppbevaringsplass, carport eller vedskjul? Løsningen finnes, og den er ganske enkelt å lage et tett terrassegulv med å bruke TIL-TAK. På denne måten kan du bruke arealet under terrassen til å realisere drømmene dine. Dersom […]

21. august 2020

Lede vannet ned i takrenne

Hvordan kan man lede vannet ned i takrenne på en sikker måte? Noen ganger kan høyden fra TIL-TAK platene og ned til takrenne bli for stor. I slike tilfeller har vi et svært godt forslag til løsning: Finn ut hvor stor høyde det er fra bunnen av takrenne og opp til TIL-TAK platens bunn. Merk […]

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.