Sikre deg god drenering

21. mai 2018

Sikre deg god drenering av regnvannet bort fra grunnmur når du skal lage platting på bakken rundt huset ditt. Med TIL-TAK drenering system på plattingen, kan du begrense behovet for en omfattende og kostbar drenering i grunnen. Samtidig hindrer du ugress å vokse opp gjennom terrassegulvet.

god drenering
god drenering

Har du en fuktig kjeller?

Kjeller rom som er under bakken, eller ligger i skrånende terreng, er svært utsatt for fuktinntrenging. Dersom du kjenner en annerledes lukt i kjelleren, eller ser misfarging på veggene bør dette sjekkes ut. Fuktskader kan gi langvarige skader på boligen og føre til dårlig helse. Bruk av TIL-TAK drenering system på plattingen kan være en rimelig måte å unngå skader på bygninger og på helsen.

FHI, inneklima

Både god drenering samt trivelig uteplass

Hovedårsaken til fuktgennomtregning i grunnmur er som oftest tilførsel av overflatevann. Det å hindre overflatevannet i å kunne lande langs grunnmuren/husveggen, er det viktigste. Det er selvsagt også viktig at vannet som ledes vekk fra grunnmuren ikke renner tilbake under plattingen. Dette kan f. eks sikres ved å montere en takrenne i forkant. Videre må regnvannet ledes ned i grunnen , vekk fra hus/grunnmur.

Relaterte poster

23. september 2018

Ville lede vannet bort fra grunnmur

Harald Dragsund har vært bosatt i huset sitt i Drammen i 12 år. Men har aldri hatt en ordentlig uteplass. Da han i sommerferien skulle ta fatt på prosjektet med å bygge terrasse på bakkenivå, ble TIL-TAK montert på terrasseplattingen. Han ville lede vannet bort fra grunnmur, og unngå ugress opp mellom terrassebordene. Savnet en […]

7. mai 2021

Utestue under terrassen

Med TIL-TAK dreneringsystem for terrassegulv kan du lage utestue under terrassen! Drømmer du om utestue eller utekjøkken under terrassen? Løsningen finnes, og heter TIL-TAK Original. Terrasseplatene som gjør det enkelt å lage et tett terrassegulv. På denne måten kan du utnytte arealet under terrassen til å realisere drømmene dine. Innglassing av utestue Når du har […]

21. august 2020

Lede vannet ned i takrenne

Hvordan kan man lede vannet ned i takrenne på en sikker måte? Når høyden fra TIL-TAK platene og ned til takrenne blir stor, kan du klippe av «vingene» ytterst på den dypeste platen, og brette den ned mot takrenne. Denne løsningen stjeler litt av den totale platelengden, og må beregnes, måles, klippes og brettes før […]

opp

Lukk