Lede vannet ned i takrenne

21. august 2020

Hvordan kan man lede vannet ned i takrenne på en sikker måte?

Når høyden fra TIL-TAK platene og ned til takrenne blir stor, kan du klippe av «vingene» ytterst på den dypeste platen, og brette den ned mot takrenne. Denne løsningen stjeler litt av den totale platelengden, og må beregnes, måles, klippes og brettes før montering.

lede vannet ned i takrenne

Finn ut hvor stor høyde det er fra midten av takrenne og opp til TIL-TAK platens bunn. Merk deretter av denne avstanden på hver side av plateprofilen på den ytterste platen.

Klipp av kantene, og brett platebunnen over en vinkel. Du trenger enten en blikksaks eller f.eks en nibler.

TIL-TAK platen har nå fått et «innebygget» vannbrettbeslag som går helt ned i takrenna, og sørger for at vannet ledes effektivt akkurat dit vi ønsker.

Resultatet er en 100% tett terrasse, og vann som nå ledes direkte ned i takrenne! Ingen mulighet for at viden blåser «dryppen» på avveier her.

I tillegg til -hvordan lede vannet ned i takrenne, finner du flere gode tips i BLOGGEN vår.

Dersom du har andre utfordringer med å få tilpasset våre plater, må du kanskje rett og slett noen ganger være litt kreativ. Ikke alle problemstillinger har vi sett for oss, og det er ikke sikkert at TIL-TAK sine løsninger, er svaret på alle mulige utfordringer. Skulle du likevel komme i en situasjon der du ikke finner noen opplagt løsning, så er vår oppfordring: Ta kontakt! Vi i TIL-TAK er en allsidig gjeng med mye og varierende erfaring. Kanskje det er nettopp ditt prosjekt som skal få oss til å klø oss litt ekstra i hodet? -For deretter å komme opp med enda en ny og genial løsning. -En løsning som ganske sikkert også kan være nyttig for andre å kjenne til!

Relaterte poster

10. mai 2021

Tett mot gammel vegg

Hvordan får jeg det tett mot gammel vegg? Overgang mellom ny terrasse med TIL-TAK dreneringssystem og gammel vegg kan være en utfordring. Noen terrasser er bare «klasket» rett på den eksisterende fasaden på huset, og er dårlig forankret i vegg. Ytterpanelen på huset burde vært fjernet slik at kantbjelken forankres direkte i veggkonstruksjonen, men slik […]

7. mai 2021

Rengjøring av TIL-TAK

På samme måte som med takrenner og andre dreneringsløsninger, krever også TIL-TAK regelmessig vedlikehold og rengjøring. Behovet for dette vil variere, avhengig av lokale forhold. Bor du midt i et åpent landskap, med minimalt med skog rundt huset, vil det normalt ikke samle seg særlig mye bøss, hverken i takrennene dine eller under terrassebordene. Har […]

23. september 2018

Ville lede vannet bort fra grunnmur

Harald Dragsund har vært bosatt i huset sitt i Drammen i 12 år. Men har aldri hatt en ordentlig uteplass. Da han i sommerferien skulle ta fatt på prosjektet med å bygge terrasse på bakkenivå, ble TIL-TAK montert på terrasseplattingen. Han ville lede vannet bort fra grunnmur, og unngå ugress opp mellom terrassebordene. Savnet en […]

opp

Lukk