Artikkel

Lede vannet ned i takrenne

21. august 2020

Hvordan kan man lede vannet ned i takrenne på en sikker måte?

Noen ganger kan høyden fra TIL-TAK platene og ned til takrenne bli for stor. I slike tilfeller har vi et svært godt forslag til løsning:

Finn ut hvor stor høyde det er fra bunnen av takrenne og opp til TIL-TAK platens bunn. Merk deretter av denne avstanden på hver side av plateprofilen på den ytterste platen. (Se illustrasjon under)

Klipp av kantene, og brett platebunnen ned i takrenna. Du trenger enten en blikksaks eller f.eks en nibler

Dette må gjøres med platene FØR du monterer de!

Fliken som nå er brettet ned i takrenna sørger for at vannet ledes effektivt dit vi ønsker, – ned i takrenna, og videre ned i grunnen.

Resultatet er en 100% tett terrasse, og vann som nå ledes direkte ned i takrenne! Ingen mulighet for at viden blåser «dryppen» på avveier her.


I tillegg til -hvordan lede vannet ned i takrenne, finner du flere gode tips i BLOGGEN vår.

Dersom du har andre utfordringer med å få tilpasset våre plater, må du kanskje rett og slett noen ganger være litt kreativ! Ikke alle problemstillinger har vi sett for oss, og det er ikke sikkert at TIL-TAK sine løsninger, er svaret på alle mulige utfordringer. Skulle du likevel komme i en situasjon der du ikke finner noen opplagt løsning, så er vår oppfordring: Ta kontakt! Vi i TIL-TAK er en allsidig gjeng med mye og varierende erfaring. Kanskje det er nettopp ditt prosjekt som skal få oss til å klø oss litt ekstra i hodet? -For deretter å komme opp med enda en ny og genial løsning. -En løsning som ganske sikkert også kan være nyttig for andre å kjenne til!

Relaterte poster

10. mai 2021

Tett mot gammel vegg

Hvordan får jeg det tett mot gammel vegg? I mange tilfeller kan det være vanskelig å finne ut hvordan det skal kunne bli helt tett i overgangen mellom terrassen og en gammel vegg. Ideelt sett så bør jo bjelkelaget på terrassen være forankret i konstruksjonen på huset, og ytterpanelen på huset bør da begynne først […]

7. mai 2021

Rengjøring av TIL-TAK

På samme måte som med takrenner og andre dreneringsløsninger, krever også TIL-TAK regelmessig vedlikehold og rengjøring. Behovet for dette vil variere, avhengig av lokale forhold. Bor du midt i et åpent landskap, med minimalt med skog rundt huset, vil det normalt ikke samle seg særlig mye bøss, hverken i takrennene dine eller under terrassebordene. Har […]

23. september 2018

Ville lede vannet bort fra grunnmur

Harald Dragsund har vært bosatt i huset sitt i Drammen i 12 år. Men har aldri hatt en ordentlig uteplass. Da han i sommerferien skulle ta fatt på prosjektet med å bygge terrasse på bakkenivå, ble TIL-TAK montert på terrasseplattingen. Han ville lede vannet bort fra grunnmur, og unngå ugress opp mellom terrassebordene. Savnet en […]

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.