Artikkel

Rengjøring av TIL-TAK

7. mai 2021

På samme måte som med takrenner og andre dreneringsløsninger, krever også TIL-TAK regelmessig vedlikehold og rengjøring. Behovet for dette vil variere, avhengig av lokale forhold. Bor du midt i et åpent landskap, med minimalt med skog rundt huset, vil det normalt ikke samle seg særlig mye bøss, hverken i takrennene dine eller under terrassebordene. Har du en hund derimot, som stadig lufter seg ute på terrassen, kan historien være en helt annen.. Bor du i nærheten av skogen, eller har mange store trær i hagen, vil også behovet for regelmessig rengjøring øke.

De fleste vil få en god indikasjon ved å ta en titt i takrennene sine.

For å kunne komme til med hageslangen eller høytrykksspyler på enklest mulig måte, anbefaler vi følgende løsning: De to innerste terrassebordene monteres sammen til en «lem» slik at denne enkelt kan løsnes, ved kun å skru opp et lite antall skruer. Dermed kan du lett løsne bordene og spyle TIL-TAK-systemet.

Lemmen, som er skrudd sammen av de to innerste terrassebordene, behøver ikke å festes med mange skruer. Kanskje er det nok at den er festet i annen hvert fakk. Skruehodene bør heller ikke trekkes langt ned i treverket, men bare så vidt under overflaten av bordet. På denne måten blir skruene enkle og finne, og enkle å skru opp.

Løsningen som her er foreslått fungere like godt enten du har TIL-TAK Original, eller TIL-TAK Light.

Med TIL-TAK Light kan det i noen tilfeller også være mulig å trekke duken ut av profillisten for rengjøring. Dette forutsetter at det ikke er montert opp himlingspanel eller takrenner. Det vil heller ikke være hensiktsmessig dersom det er lange lengder med duk. Da vil løsningen som er beskrevet over, fortsatt være den beste.

Har du andre spørsmål? Se gjerne oversikten over Ofte stilte spørsmål, eller ta kontakt

Relaterte poster

21. februar 2018

10 tips til uteplassen

Mange går i disse dager og planlegger å bygge ut terrassen til sommeren. Er du lur, utnytter du arealet også under terrassen, og får dermed dobbelt så mye plass! Spør etter TIL-TAK der hvor du kjøper terrassebord! Og la deg inspirere med disse tipsene til en uteplass du kan nyte gjennom hele sommeren! Her er […]

21. august 2020

Lede vannet ned i takrenne

Hvordan kan man lede vannet ned i takrenne på en sikker måte? Noen ganger kan høyden fra TIL-TAK platene og ned til takrenne bli for stor. I slike tilfeller har vi et svært godt forslag til løsning: Finn ut hvor stor høyde det er fra bunnen av takrenne og opp til TIL-TAK platens bunn. Merk […]

21. mai 2018

Sikre deg god drenering

Dersom ikke vannet dreneres bort fra grunnmuren kan det oppstå fuktskader på boligen. I tillegg til at dette skader boligen, kan det føre til helseplager for beboerne. Med TIL-TAK dreneringsløsninger på terrassegulv på bakkeplan, kan du begrense behovet for en omfattende og kostbar drenering i grunn. Har du en fuktig kjeller? Kjellerrom som er helt […]

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.