Artikkel

Utvendig svalgang

23. september 2021

På flerbolighus med forskjellige enheter i hver etasje, er det naturlig å ha utgang til utvendig svalgang. På disse svalgangene er det 2 egenskaper som kreves. Den ene egenskapen er brannsikker. Denne er et absolutt krav. Den andre er ikke et absolutt krav, men en naturlig forventning: Vanntett. Ved å bruke svalehaleplater kan jobben utføres ekstremt raskt og effektivt.

For utvendig bruk leverer vi pulverlakkerte svalehaleplater med miljøklasse C4 for god korrosjonsbeskyttelse. Platene finnes i standardlengder på 1300 mm og 1900 mm, men kan også leveres på ønsket spesialmål. Maksimalt fritt spenn etter betongen er herdet er 2,5 meter.

Ved å benytte svalehaleplater på en åpen svalgang oppnår du maksimal styrke med minimal byggehøyde (75 mm totalt). Brannkravet på REI 60 oppfylles også med denne løsningen.

Det må understøttes midlertidig minimum hver meter under installasjon og støp.
Tilleggsarmering med 6 mm armeringsnett og totaltykkelse på 75 mm med 2,5 meter spenn gir en bæreevne på 3,6 kN og REI 60
Tilleggsarmering med 6 mm armeringsnett og totaltykkelse på 100 mm med 2,5 meter spenn gir en bæreevne på 5,4 kN og REI 60
Tetting inn mot vegg kan løses med fiberduk mellom vegg og betongdekke , og deretter en membran på betongdekke og opp langs vegg.

Relaterte poster

30. april 2018

Strålende fornøyd med svalehaleplater

Byggmester Tore Erichsen er i gang med oppføring av to 4-manns boliger i idylliske omgivelser i Homborsund like ved Grimstad. Blant flotte turområder ved sjøen, landlige omgivelser og med samtidig sentrumsnær beliggenhet, er byggearbeidet godt i gang. Og dette prosjektet er han særs godt fornøyd med, han har nemlig prøvd svalehaleplater for første gang, etter […]

brann og lydskille 11. mai 2021

Brann og lydskille mellom enheter

Det stilles stadig større krav til utforming av våre bygg. Kravet til brannegenskaper og lydegenskaper er noen av kravene som må møtes og oppfylles. Med DUOFOR -svalehaleplater fra TIL-TAK kan du i dag skaffe deg fremtidens brann og lydskille mellom boenheter! Svalehaleplater og betong på trinnlydsstrimler gir ekstremt gode lyd og brannegenskaper og er fremtidens […]

14. mai 2018

Svalehaleplater: Kjapt, sterkt og enkelt

Huset er et bindingsverkshus fra 1937, med de utfordringer det byr på. Det er gamledelen som Pelle nå pusser opp. Oppussing av gammelt bad –Svalehaleplatene er fantastisk enkle å bruke, forteller Pelle Moe, som har brukt svalehaleplater til oppussing av badet. Jeg skal bygge om deler av fjøset til atelier, og vurderer sterkt å bytte […]

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.